Видовете пилинг и принципът им на действие

Сигурна съм, че много от вас се интересували от концепцията на различните видове пилинг −механичен, ензимен или химичен.
Може да ви звучат страшно, но когато се изпълняват правилно, дават резултати. Правилният избор на пилинг стимулира клетъчната регенерация и колагеновия синтез. Това намалява фините бръчки, премахва белезите от акне и подобрява цялостната текстура на кожата като изравнява и тена й.
Механичен пилинг
Той е един от най−популярните начини за ексфолиране на кожата. Наричаме го още Абразивен пилинг или скраб.
Прилага се както на лице така и за тяло, особено там, където има силно уплътняване и вроговяване на епидермиса. Възможностите за избор на ексфолианти са разнообразни − сол,сода, кафе, някои фино смлени черупки за тяло, минерали и др.
Ензимен пилинг
Според Уикипедия ензимите са молекули, които
катализират биохимични процеси в клетката. Това означава, че естествено ускоряват процесите в клетката, т.е. ако здравата кожата сама се обновява на приблизително 28 дни, то ензимите съкращават това време. Те ексфолират кожата, премахвайки увредените кожни клетки без да я дразни. Ензимният пилинг се счита за форма на нежно ексфолиране и често е по-безопасен за повече типове кожа от тежкия абразивен пилинг. Много абразивни ексфолианти могат да причинят повърхностни драскотини на епидермиса или да предизвикат свръхчувствителност на кожата и да създадат обриви. В зависимост от вашия тип кожа, ензимният пилинг ще създаде по-гладко ексфолиране от абразивния.

Папин и Субтилизин са два популярни ензима с изключително действие.

Папаинът е протеолитичен ензим, присъстващ в планинската папая, който има високабиологична активност. Папаинът е основният компонент на папаята, откъдето идват почти всичките й полезни свойства. В случай на локално приложение, ензимът папаин има способността да ускорява процеса на обновяване на кожата, като възстановява нейната яркост и осигурява равномерен тон. По-конкретно, той действа като отслабва адхезията на кожните клетки, което води до пилинг на повърхностните слоеве, като по този начин насърчава клетъчното обновяване и оксигенацията на кожата. Папаинът избирателно и деликатно отстранява роговите клетки от повърхността на кожата. Именно това негово качество го прави изключително подходящ при лечението на чувствителна, куперозна, акнеична кожа и розацея.
Субтилизин е вид кератолитичен ензим.
Предизвиква лизиране, разрушаване на кератинови слоеве или натрупвания. Подобен е на кожния ензим, който стимулира естествените процеси за заздравяване на кожата. Най-доказаната съставка в ензимните пилинги. Ефективно ексфолира епидермални клетки и има интензивен хидратиращ ефект. Видимо изглаждаи омекотява кожата, и възстановява здравословния ѝ цвят. Улеснява проникванетона активни вещества в по-дълбоките слоеве на кожата.
Химически пилинг
Принципът на действие му е отстраняване на роговите клетки чрез различни процентно съдържание на киселини. Това са AHA и BHA киселини. В зависимост от концентрациятана киселини в пилинга може да действа на повърхностно, средно или дълбоко ниво на кожата.
Винаги се консултирайте с професионалист преди да прибегнете сами към концентрирани продукти, за да избегнете нежелани реакции.
Например гликоловата киселина, която е най-простата AHA-киселина и е една от най-използваните хидрокси киселини в продуктите за грижа за кожата. Тя се характеризира с малка молекули, което позволява да проникне много лесно в кожата.
Домашно,активно диамантено микродермабразио в крем против стареене.
Възможно е!
Уникален продукт от Диамантената линия на COLWAY, който съчетава свойствата и ефектите на механичния и ензимен пилинг и висококачествен крем против стареене. Това иновативно решение е създадено в резултат на използването на био технологии, разработени в Полша и е изключително богата комбинацията от активни вещества, които се характеризират със синергичен ефект.
Колаген,
КоензимQ10 (убихинон),
Масло от авокадо (Persea gratissima),
Масло от жожоба (Simmondsiachinensis),
Масло от манго (Mangifera indica),
Витамин Е (токоферол),
Екстрактот алое,
D-пантенол (провитамин В5),
Сквалан,
Agastache mexicana,
Хидрокси гликолова киселина (GlyacidECO), Гликозаминогликани,
Арбутин,
Субтилизин,
Диамантен прах.
И … това е Диамант.
Абразивът, използван в продукта, е висококачествен диамантен прах. Тази уникална съставка се създава по време на смилането на камъни в диаманти,което може да стане само чрез триене на диамант в диамант и е най-твърдият минерал, който познаваме във Вселената. В резултат на това една козметика съчетава процеса на почистване на кожата с процеса на грижаза нея. Кожата е добре почистена и в същото време регенерирана, хидратирана и подхранена.
Станислава Георгиева - Професионален козметичен консултант

Related Post

Leave A Comment

Name

Website

Comment