Грижата за кожата на ръцете и защо често я подценяваме

Решихме да посветим тази статия на грижата за кожата на ръцете и колко важна е тя. Ще се съгласите с нас, че красивите и поддържани ръце винаги правят мигновено впечатление. И тук не говорим само за красив маникюр, а за цялостната добра визия на ръцете. Все пак има защо да се е наложило твърдението, че ръцете са нашата визитната картичка, нали?

Оказва се обаче, че тази част на нашето тяло някак се неглижира. Ето например, замислете се вие колко време и внимание отделяте да се грижите за кожата на ръцете си? Масово всеки обръща внимание на лицето си и полага много грижи и старание за него. Инвестира се в най-различни процедури при козметик, скъпа козметика и часове време пред огледалото за рутинните ритуали вкъщи. А всъщност, грижата за кожата на ръцете е също толкова важна. 

Защо е важна грижата за ръцете ни?

Една от основните причина е спецификата на кожата, която ги покрива. Тя е изключително тънка и чувствителна, най-вече заради липсата на достатъчно подкожни мазнини. Водно-липидния слой на кожата там е много слабо изразен (За неговата важна функция разказахме в предишната статия. Ако не сте я прочели-хвърлете й един поглед :). Това причинява остаряването й много по-бързо, сравнено с която и да е друга част на тялото ни. Ето защо е от изключителна значение да хидратираме кожата на ръцете си редовно.

Към спецификата на кожата на ръцете, следва да добавим и влиянието на околната среда. Най-големите врагове на ръцете са слънцето, студът и водата. Слънцето провокира стареенето на кожата и пигментацията, хладният зимен вятър – сухотата, зачервяването и напукването. Да не забравяме влиянието, което ние сами й оказваме в нашето ежедневие в домакинството и по-честото миене на ръцете, което е особено важно в последно време.

Влиянието от прекомерното миене на ръцете

В момента ръцете ни са изложени на много повече риск, заради още по-честото им миене и дезинфекциране по време на пандемията. Използването на агресивни сапуни и почистващи вещества смъква всякаква мръсотия – включително агресивните патогенни микроорганизми. Заедно с това обаче разрушават и защитния водно-липиден филм. Оставят кожата напълно беззащитна, обуславят бързата загуба на влагата от повърхностните й и по-дълбоки слоеве. Тук е мястото да споменем за Защитния гел за измиване на ръце на Colway. Той нежно и ефективно почиства кожата и напълно запазва водно-липидната й обвивка, като по този начин се поддържа физиологичната защитна бариера на кожата.

Дерматолози сигнализират, че заради засиленото използване на сапуни, силни дезинфектанти и всякакви алкохолни препарати, са се увеличили оплакванията от различни кожни проблеми на ръцете. А до там никой не иска да се стига, нали?

Няколко съвета за правилна грижа за кожата на ръцете

От основно значение е изборът на подходящите продукти, които да включим в грижата за кожата на ръцете ни. Некачествените продукти могат да навредят на кожата повече отколкото липсата на каквато и да е грижа. Да вземем например антибактериалните гелове и спрейовете. Те са неизменна част от ежедневието ни, особено когато сме навън. Вероятно всеки от нас познава поне един човек, който носи малко шишенце дезинфектант навсякъде и го ползва във всевъзможни ситуации. В градски транспорт, преди хапване, след като е пипал пари и така нататък. В това на пръв поглед няма нищо смущаващо, но само на пръв поглед. Основният антибактериален компонент в тях е най-често алкохол. Неговото влияние е силна дехидратация и опасно изсушаване на кожата. По този начин се разрушава естествената ни защитна бариера и се улеснява достъпа на различни патогени, като алергени, бактерии, гъбички и други.

За разлика от повечето антибактериални спрейове на пазара, при Защитния спрей за ръце на Colway, ситуацията е различна. Комплексът ProBio Balance, в комбинация с D-пантенол, алантоин и естествен колаген, ефективно запазва естествения хидро-липиден баланс,  хидратира, успокоява и освежава кожата на ръцете ни.

При толкова често миене на ръцете и постоянната употреба на антибактериални и дезинфекциращи продукти, е препоръчително да отделим специално внимание на хидратацията на кожата ни. Защитния крем за ръце е перфектният избор за целта. Той ще осигури на ръцете ни цялостна и дълготрайна грижа, необходима особено когато те често се измиват и дезинфекцират. Благодарение на прецизната формула на продукта без алкохол, обогатена с хидратиращи и успокояващи съставки, кремът подсилва естествената кожна бариера и допринася за дълготрайна и ефективна защита на сухата и раздразнена кожа, подложена на вредното въздействие на външни фактори.

Трябва да имаме предвид, че не само засиленото миене на ръцете със силни препарати и използването на дезинфектанти, могат да имат негативи върху кожата на ръцете. Носенето на синтетични ръкавици също оказва своето неблагоприятно въздействие. Ако вие сте от хората, които не могат да избегнат това в ежедневието си, то Защитния компрес за ръце е продукт специално за вас. От една страна, той осигурява на кожата ни цялостна регенерация, а от друга – незабавно облекчение, благодарение на съдържанието на D-пантенол и алантоин. Само след няколко приложения, кожата възстановява естествения си хидро-липиден баланс, като по този начин намалява свръх чувствителността й към външни фактори.

 

Надяваме се, успяхме да защитим твърдението си, че грижата за кожата на ръцете е също толкова важна, колкото и тази на лицето ни. Ако разпалихме любопитството ви за повече информация и препоръки, попитайте консултантите на Colway.

 

Е, ако нашите ръце са визитната ни картичка, то подпишете вашата с финес и изящество.

Мари Бонева

Related Post

Leave A Comment

Name

Website

Comment