Грижа за кожата след излагане на слънце и всичко, което е необходимо да знаем за това

Слънчева защита, слънчева защита и пак слънчева защита – чуваме и четем навсякъде, защото е много важно да имаме правилно отношение към грижата за най-големия орган в човешкото тяло – кожата. Изглежда, че малко по-малко ние осъзнаваме колко е важно да се предпазваме от слънцето, 365 дни в годината.

Но да се защитим от слънцето не е единственото нещо, което трябва да направим, ако наистина искаме да се грижим за кожата си. Грижите след излагане на слънце също са изключително важни, а много хора може да не са наясно с това.

Първо, какво всъщност се случва, след като прекараме един ден на слънце?

Ден на слънце

Е, може би си мислите, че в този ден сте получили така желания бронзов тен. Всъщност е необходимо да знаете, че с постигането му бариерната функция на епидермиса (най-горния слой на кожата) се нарушава, а това възпрепятства задържането на влага в нея. Колкото повече тен (или изгаряне) получава кожата, толкова повече губи хидратация. Лекото слънчево изгаряне може да доведе до преждевременно стареене на кожата, което не се забелязва веднага, но в дългосрочен план при неправилна грижа и системно, прекомерно излагане на слънце последиците са много и могат да бъдат доста сериозни. Щетите могат да настъпят часове след излагане на слънце. Малко известен факт е, че свободните радикали продължават да причиняват щети часове след излагането на слънце, така че прилагането на продукти след слънце е необходимост в правилната грижа за нашето здраве и за здравето на кожата ни.

Няколко съвета

Предлагам ви няколко съвета за безпогрешна грижа за тяло и лице с продукти, които ще помогнат на кожата ви да бъде здрава и да изглежда перфектно след слънчеви бани.

 

1. Освежете кожата си

През целия ден кожата ни е изложена на слънце. Високата температура и замърсяванията на околната среда пораждат у нас нуждата да се освежим. За да го направим по най-добрия за кожата ни начин, ви препоръчвам Клетъчна Ателовода на COLWAY

Клетъчната Ателовода е обогатена с естествен Superox-C ™ – изсветляващ витамин С, получен от екстракта на австралийската слива какаду, минерални йони, микроелементи, цинк, супероксид дисмутаза, ателоколаген, колаген, проколаген, еластин и други активни съставки. Механизмът на синергия на използваните съставки се състои в свойствата на ателоколагена да свързва клетъчната вода и нейните активни вещества дълбоко в кожата.

 

2. Регенерация и успокояване на кожата

Тук има няколко комбинации от портфолиото на COLWAY, които гарантирано ще осигурят оптимални резултати. Винаги може да получите професионална консултация за тях от екипа на COLWAY България. Днес съм избрала да предложа на вашето внимание конкретно Перлен ателоколаген. Този кадифен гел с ултралека и дълбоко сензорна формула, богата на активни съставки. Уникален комплекс от три активни колагена (тропоколаген, ателоколаген, проколаген), комплекс Superox-C ™;екстракт от зелен чай, плодове годжи бери, плодове акай, екстракт от семена на кафе сорт Арабика, значително подобрява структурата на епидермиса, като ефективно защитава кожата от свободните радикали и фотостареенето, придавайки безупречен вид. Гелът блести с перлено сияние, подреден в уникална тройноспирална форма, която ви осигурява максимална грижа и истинско удоволствие.

 

3. Не забравяйте лицето си

Особено през летните месеци, когато прекаляваме с морето, басейна и слънцето, включете в програмата си за грижа за лицето специфичен продукт, съобразен с вашия тип кожа. Лесен за използване, с отлични резултати, като Колаген Веге и Ателоколаген. Тези гелове на COLWAY помагат за успокояване и възстановяване на кожата, възвръщайки естествения й баланс. Тяхната лека, бързо абсорбираща се текстура е идеална за много чувствителна, раздразнена, реактивна или склонна към акне кожа. Иновативният им състав гарантира успех!

 

4. Оставаме верни на мотото „Отвътре навън!“

Антиоксидантната защита на цялото ни тяло е от ключово значение за постигане на оптимални резултати.

Основната съставка на хранителната добавка AXANTA е астаксантинът. Той е един от най-мощните антиоксиданти. Астаксантинът достига до всяка клетка в тялото и може да се пребори със свободните радикали, които иначе биха довели до необратими щети. На клетъчно ниво той предпазва кожата на тялото ни от оксидативен стрес, причинен от вредните UV лъчи. Голямото предимство на естествените антиоксиданти, като астаксантин, е в това, че те са безопасна, естествена алтернатива на синтетичните медикаменти.

 

И накрая, един специален съвет: Комбинирайте иновативните продукти на COLWAY както отвътре, така и отвън. Уникалността на тази концепция се крие в дългосрочното запазване на здравето и красотата благодарение на иновативни терапии с колаген, предлагани под формата на продукти за грижа и хранителни добавки, които действат синергично помежду си.

Изглеждайте добре! Чувствайте се добре! – с COLWAY.

Станислава Георгиева - Професионален козметичен консултант

Related Post

Leave A Comment

Name

Website

Comment