КОЗМЕЦЕВТИКА и НУТРИКОЗМЕТИКА

КОЗМЕЦЕВТИКА и НУТРИКОЗМЕТИКА – иновации и биотехнологии в синергия на действие подкрепящо здравето и красотата отвътре навън.
Кремове, серуми, гримове, хранителни добавки … Това са продукти, които добре познаваме.
Но! Има ново поколение продукти, които имат вятъра в платната си: нутрикозметика и козмецевтици.

Какво конкретно означава това?

НУТРИКОЗМЕТИКА

Откъде идва терминът нутрикозметика?
Това е ново поколение продукти за красота, които действат отвътре в тялото, за да подобри външния вид на кожата. Да, напомням ви, че кожата е анатомичен орган.
Терминът идва от английски език “nutrition” (хранене) и “cosmetics” (козметика).
Принципът на нутрикозметиката е да абсорбира перорално, а не локално, активни съставки – минерали и хранителни вещества, които целят да подобрят храненето на кожата в дълбочина.
Необходимо да се действа по-задълбочено, върху дермата и хиподермата.
В сърцето на кожата. Това е целият смисъл на нутрикозметиката.

Защо и как работи?

С нутрикозметиката ние отклоняваме действието. Епидермисът (външният, повърхностен слой на кожата) не е точната цел за дългосрочно действие. Например, за да се забави стареенето на кожата, е необходимо да се действа по-задълбочено, върху дермата и хиподермата.
Когато осигуряваме на кожата си активните съставки, от които се нуждае, ние я сублимираме отвътре по устойчив начин. Тези активни съставки преминават през храносмилателния тракт. Те се абсорбират в червата и след това преминават през транспортери. Те позволяват преминаването на няколко молекули (витамини, аминокиселини и др.), които се конкурират да бъдат усвоени от кръвта.
След като молекулите преминат през кръвта, доставените хранителни вещества циркулират в тялото, което се грижи за балансираното и интелигентно разпределение.
Нутрикозметиката действа навсякъде, където кожата или скалпа се нуждаят от помощ.
Трябва обаче да се има предвид, че както при всяка хранителна добавка, ефектът не е незабавен, а се появява след определен курс на прием.
Какви резултати?
Избирайки да снабди клетките на дермата и хиподермата с хранителните вещества и активните съставки, от които се нуждаят, за да произвеждат молекулите, необходими за поддържане на кожата, нутрикозметиката предлага целенасочено и дълбоко действие. Така, с добавянето на лиофилизиран рибен колаген COLVITA, например, или активни съставки, които стимулират естественото производство на колаген като C-olway и AXANTA, нутрикозметиката обещава кожа, която е по-стегната, по-мека, по-ярка и по-добре защитена от външни агресии.

КОЗМЕЦЕВТИКА

Откъде идва терминът козмецефтика?

Д-р Алберт М. Клигман, дерматолог, изобретил широко използваното лекарство за акне Retin-A
На него се приписва измислянето на термините „фотостареене“, за да опише бръчките и обезцветяването, които са резултат от прекомерно излагане на слънце през целия живот, и „козмецевтични продукти“, за да опише продуктите за грижа за кожата, които са отчасти козметика, отчасти лекарство.
Научният принос на д-р Клигман включва описания на цикъла на човешката коса и стъпка по стъпка прогресията на акнето. Като хранеше с шоколадови блокчета тийнейджъри с акне в контролирано проучване, д-р Клигман развенча мита, че шоколадът влошава акнето.

Защо и как работи?

Принципът на козмецевтиката е възстановяване и съхръняване хомеостазата на кожата − способност и да се самолекува. Дали ще е крем, гел, измивно средство или фотопротектор целящ лечение и регенерация на кожата при различни кожни проблеми, важно условие е страничния ефект при употребата им да бъдат сведени до нула.
Натурален Рибен Колаген на COLWAY® е трансдермален хипоалергичен гел.
Универсално решение за доставка на пълен набор от аминокиселини за синтеза на разнообразен човешки колаген е рибният колаген, тъй като на структурно ниво той приема формата на троен суперхелис и неговият състав се различава леко от човешкия, само в една от полипептидните вериги на спиралата. Следователно рибният колаген осигурява много богата аминограма за биосинтеза на естествен колаген в човешкото тяло.
За козметични цели, колагенът, който се съдържа в продуктите за грижа за кожата, трябва също да бъде трансдермален, т.е. да може да проникне през плътната епидермална бариера в живата дерма, доставяйки там – близо до фибробластите – аминокиселини, от които ще се произвеждат различни биотипове естествен колаген.
Колаген хидрат, 100% екологичен!
Натурален Рибен Колаген на COLWAY® е единственият продукт в групата на колагеновите гелове, който съхранява свойства си и спирална структура до 26℃. Също така, той е единственият чист колаген, при стабилизацията на който производителите напълно са се отказали от парабеновата химия.
Съставът му е: Вода, Колаген, Еластин, Млечна киселина, Каприлил гликол.
Понася се много добре от кожата и не причинява дразнене. Редовната употреба на Натурален Рибен Колаген на COLWAY® гарантира:
✓подобряване на хидратацията и стегнатостта на кожата ви
✓забавяне на естествените процеси на стареене
✓видимо подобрява структурата (кохезията, от латински: cohaerere – слепвам, стоя заедно) на кожата
✓изглаждане и изсветляване на белези и стрии
✓укрепване на отпуснатата кожа (също по бедрата, седалището, гърдите)
✓регенерация на косата и ноктите
Е, това са някои факти, които може би са първата ти стъпката към Натурален Колаген на COLWAY® , новите „свети граали“ на красотата – Platinum, Silver, Graphite.
Надяваме се ще ги обикнете толкова, колкото и аз.
Станислава Георгиева - Професионален козметичен консултант

Related Post

Leave A Comment

Name

Website

Comment