Kакво представляват пептидите и защо е важно да присъстват в рутинната грижа за кожата

Всеки ден се появява нова модерна съставка, която да се грижа за кожата, за която се казва, че я променя към по-добро. Някои съставки са по-популярни от други, но има такива, които наистина си заслужават вниманието –  пептидите. Те са съставка, която няма да искате да пропуснете.

Kакво представляват пептидите

Пептидите, наричани още полипептиди, се срещат естествено в кожата. Включени са в много продукти в грижа за кожата и затова има основателна причина.

Пептидите са аминокиселини, които изграждат определени протеини. Колагенът е протеин в кожата, косата и ноктите. Колагеновите пептиди са разградени колагенови протеини, които тялото може да усвои по-лесно. Приемът на колагенови пептиди може да подобри здравето и да забави процеса на стареене.

По-точно, колагенът е направен от три полипептидни вериги, така че добавянето на пептиди може да стимулира кожата ви да произвежда колаген. Повече колаген може да доведе до по-стегната и по-млада на вид кожа.

Вашето тяло произвежда колаген по естествен път, но с течение на времето производството на колаген намалява. Това води до дегенеративни промени в състоянието на кожата и други органи.

Ето какво трябва да знаете, когато използвате продукти с полипептиди.

Ползи от пептидите

Молекулата на пептидите може да се абсорбира в кожата, където да бъде използвана от тялото. Включването на пептиди във вашата рутинна грижа за кожата има много предимства:

 

Подобрява PH бариерата на кожата

Липидно воднaта кожна бариера, е защитната линия на тялото срещу бактерии, ултравиолетови лъчи, замърсяване и други токсини. Кожната бариера може да бъде повредена от прекомерно ексфолиране, промени в температурата, излагане на цигарен дим и други замърсявания или дори лош сън. Пептидите помагат за изграждането на стабилна защитна бариера.

 

Подобрява състоянието на кожата при първи признаци на стареене

Приемането и прилагането на колагенови пептиди може да запълни дефицита в кожата, като по този начин фините линии ще бъдат по-малко видими.

 

По-еластична кожа

В допълнение към колагена, пептидите изграждат и еластинови влакна, които са също вид протеин. Тези влакна правят кожата да изглежда по-стегната и сияйна.

 

Успокояват възпалението

 Пептидите могат да помогнат за облекчаване на възпалението, възстановяване на увредената кожа и подобряване на тонуса и.

 

Помагат за изчистване на кожата

Имат антимитна активност. Някои пептиди са антимикробни източници, което означава, че могат да се преборят с бактериите, причиняващи акне.

 

Изграждат сила и мускулна маса

Някои изследвания, от известни източници, показват, че добавките с колаген пептид могат да увеличат мускулната маса и сила. В проучването, участниците съчетават употребата на добавки с тренировка за устойчивост и резултатите са впечатляващи.

 

COLVITA е лиофилизат на уникалния в световен мащаб колаген от рибни кожи със структура, идентична с човешката. Лиофилизацията представлява замразяване на чист колаген до -40С във вакуум и отстраняване, чрез сублимация, на водата от него. Колагенът в COLVITA допълва диетата с пептиди, незаменими аминокиселини и хидрокси-аминокиселини. Преди всичко хидроксилизин и хидроксипролин, които много рядко попадат в организма при ежедневното хранене. Белтъчините, които са главната съставка на COLVITA са продукти от разпадането на тройно-спиралния рибен колаген. Отличава се със способността си ефикасно да стимулират хондроцитите и фибробластите за производството на собствен колаген – условие за продължаване младостта на тъканите.

Как пептидите действат за кожата

Пептидите могат да проникнат в епидермиса, външния слой на кожата, защото са с ниско молекулно тегло. Можете да ги смятате за пратеници на останалите клетки – те изпращат сигнали, казващи на клетките да произвеждат колаген и еластин.

Когато говорим за избор на пептидни продукти, е добре да имаме предвид някои неща. Пептидите работят добре в тандем с други съставки, включително витамин С, други антиоксиданти и хиалуронови киселини. Полипептидът аргинин /лизин се получава от аминокиселините на l-аргинин и l-лизин. Известен е като антиейдж пептид, който помага за хидратацията и производството на колаген.

 

COLWAY Натурален колаген е приветстван като истински еликсир на младостта. Ефективното изолиране на молекулите на колагена в процеса на хидратация, характеризиращи се с „жива“ форма, която не се повтаря никъде по света – защото запазва информацията на тройна спирала в колагеновите протеини (тропоколагени). Естествените рибни колагени на COLWAY дължат своите уникални трансдермални свойства (което е невъзможно в случай на големи хидролизирани молекули) на тройно-спиралната си структура. При контакт с кожата молекулата се разпада на: единични спирали, пептидни вериги и накрая пептиди – включително няколко аминокиселини, от които е изграден и човешкият колаген (хидроксилизин, глицин, пролин и хидроксипролин). Те свободно проникват в епидермиса и в резултат, заедно с много други активни функции – стимулират фибробластите към процесите на неоколагеногенеза, т.е. супер компенсаторно производство на системен колаген.

 

Това е и активна съставка, която е част от Златната козметична линия на COLWAY.

 

Ампулите BLUE DIAMOND SPECTRUM са част от анти-ейдж линията Син Диамант на COLWAY. Всеки комплект BLUE DIAMOND SPECTRUM съдържа 9 ампули: 2 ампули с ензимен пилинг и 7 серумни ампули.

Активни съставки в Седемте Серумни ампули са и GHK-Cu – Меден пептид, Хексапептид-8 (Hexapeptide-8), Луназинът ( Lunasin) с унекално по своята същност действие за интензивна и високоефективна регенерация, ревитализация,  хидратация и лифтинг от нивото на дълбоките ѝ слоеве, за да подпомогне добрата работа на фибробластите.

 

Бихме препоръчали абсолютно всеки един продукт от тези серии. Просто си струва да ги опитате, а резултатите няма да закъснеят.

Повече за продуктите, може да научите от професионалните консултанти на Colway или като последвате нашата Facebook страница.

 

Станислава Георгиева - Професионален козметичен консултант

Related Post

Leave A Comment

Name

Website

Comment