Глутатион – най-мощният антиоксидант, който тялото ни произвеждa

Имунната система защитава тялото ни от външни нашественици, като бактерии, вируси, гъбички и токсини (химикали, произвеждани от микроби). Състои се от различни органи, клетки и протеини, които работят заедно. Има две основни части на имунната система:
Вродената имунна система, с която сме родени.
Адаптивната имунна система, която развиваме, когато тялото ни е изложено на микроби или химикали, отделяни от микробите.
Тези две имунни системи работят заедно.
Днес ще обърна внимание на един мощен антиоксидант – Глутатионът.
Глутатионът, известен също като GSH, е молекула, която се намира естествено в тялото ни. Той се произвежда от черния дроб и от невроните (нервните клетки) в централната нервна система. Глутатионът се състои от три аминокиселини: L-цистеин, глицин и L-глутамат.
Поддръжниците твърдят, че добавките с глутатион могат да помогнат за лечение и предотвратяване на редица здравословни състояния.

Какво е Глутатион?

За да функционира тялото правилно и да остане здраво, важно е да има баланс между антиоксиданти и свободни радикали (вид молекула, съдържаща кислород в тялото). Когато този баланс изчезне и има повече свободни радикали, тези молекули могат да причинят това, което се нарича окислително клетъчно увреждане.
Глутатионът е антиоксидант, който помага да се поддържа необходимия баланс. Освен че е антиоксидант, GSH играе водаща роля в тялото ни, като:
🔹 Метаболизъм на токсини и вещества, причиняващи рак
🔹 Естествено създава и възстановява ДНК
🔹 Производство на протеин и простагландин
🔹 Активира на ензими
Глутатионът също помага при разграждането на хранителни вещества и регулира важни процеси като имунен отговор.
Предполага се, че глутатионът обръща процеса на стареене, предотвратява рака и запазва паметта. Той може също да изсветли и изравни тена на кожата, като преобразува меланина в по -светъл цвят и дезактивира ензима тирозиназа, който помага за производството на пигмента. Може да намали малките несъвършенства по кожата. Смята се също, че предпазва от широк спектър от здравословни проблеми.
GSH е антиоксидант, който помага за балансиране на свободните радикали в телата ни. Наличието на твърде много свободни радикали може да причини увреждане на клетъчно ниво, от което започват много заболявания. Антиоксиданти като GSH могат да помогнат за предотвратяване на заболявания, които са резултат от възпаление, причинено от оксидативен стрес.
Приемането на добавки с Глутатион може да помогне за повишаване на нивата му в организма.
Разбира се има и много естествени и съвременни начини, по които можете да увеличите нивата на този важен и мощен антиоксидант.
Такова решение е ORACol. Той е истинска антиоксидантна бомба. Многобройните лиофилизирани екстракти от плодове, зеленчуци и подправки с най-висок индекс ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) или Капацитет за поглъщане на кислородни радикали: Акай Бери, ацерола, диня, червено цвекло, чесън, куркума,нар, малина, годжи бери, магданоз, червена боровинка, ябълка, спанак, зеле,канела, сорго, риган, босилек, римски кимион, къри, боровинки, холандско какао,корен на жен – шен и други, се допълват и с Глутатион и L-цистеин. L – цистеин е протеиногенна аминокиселина необходима за синтеза на L- глутатион. Поради високата си реактивност има многобройни биологични функции. Подкрепата за тялото е осигурена със съставки, които активират нашия естествен антиоксидантен механизъм.
Станислава Георгиева - Професионален козметичен консултант

Related Post

Leave A Comment

Name

Website

Comment