Как да променим рутината си в грижа за кожата през пролетта

Помните ли, когато променихте рутината си за грижа за кожата, за да се приспособите към по-студеното време?
Е, пак е момент от годината, когато е време за промяна.
След месеци на сняг и ниски температури, зимата ни напуска, оставяйки след себе си някои последствия върху нашата кожата.
Ние сме повече от готови да се впуснем в слънчевата пролет, но кожата ни се нуждае от малко повече време, за да се адаптира. Промените във влажността, излагането на слънце и дейността на открито обикновено предизвикват необходимостта да променим рутината в грижа за кожата ни.
Пролетта носи повече влажност и по-високи температури, което изисква промяна на защитата от слънцето, както и на режима против стареене.

И така, как трябва да се подготвим за предстоящите по-топли дни?

Зимата видимо е нанесла своето негативно въздействие върху кожата ни и тя е загубила естeвения си блясък. Именно сега, на прага на пролетта, е време е да възстановим жизнеността й.
Когато се появят първите признаци на пролетта, това е като глътка свеж въздух за кожата. С промяната от зима към пролет се променят и външните условия, на които кожата ни е изложена − от студен и сух въздух през зимата, преминаваме към по-високи нива на влага, по-високи температури и повишено слънчево греене.
Можете да разгледате промяната на вашата пролетна рутина в грижа за кожата по няколко начина:
🔵 Първо, преоценете връзката си с продуктите, които трябва да използвате целогодишно, като слънцезащитни продукти , след това промените начина, по който използвате други продукти, за да се приспособите към по-топло време.
🔵 Второ, повишаването на влажността и допълнителната пот ще промените начина, по който ще лекувате различни състояния на кожата като акне, розацея, чувствителност, признаци на стареене или комбинация от тях.
Обърнете внимание и на базовата грижа за кожата и това с какви продукти я почиствате, дезинфекцирате и дегримирате.

Сега, когато знаете, че ще промените нещата, ще искате да знаете как.

⭐️Ако кожата ви е суха, дехидратирана, лющеща се, чувствителна, загубила своята сияен тен, можете да върнете блясъка й с
Ателомаска за нощ. Козметика тип маска и нощен крем, комбинирани в един иновативен продукт.
Уникалният пробиотичен комплекс ProBioBalance® възстановява нормалния микробиом на кожата, като по този начин допринася за възстановяването на нейния защитен слой. В същото време поддържа хомеостазата на извънклетъчния матрикс и активно противодейства на разграждането на колаген и еластин в резултат на UV лъчение.
⭐️ Ако имате кожа, склонна към акне, преминете към по-лек овлажнител.
През зимата кожата ви се нуждае от цялата помощ, която може да получи, когато става въпрос за хидратация. Сега, с промяната в сезоните, прекарваме повече време на открито, което означава, че вероятно ще се потим повече. Ако имате мазна или склонна към акне кожа, ще искате да помислите за промяна в козметиката на базата на гел, който обикновено е по-лек и е по-малко вероятно да запуши порите от тези, формулирани с масло.
Когато времето е студено и сухо, трябва да използваме добри емолиенти и оклузиви, за да намалим трансепидермалната загуба на вода. Тъй като температурите и влажността се повишават, вече не се нуждаем от толкова тежки оклузиви, за да поддържаме кожата си овлажнена, а тежките продукти могат да се усещат лепкави и мазни.
Оптимално решение са Ателоколаген и Колаген Веге, които са отлично решение ако вашият тип кожа е едновременно чувствителна и склонна към акне.
⭐️ Включете антиоксиданти и слънцезащитни продукти
Винаги препоръчвам целогодишно ползването на слънцезащитни продукти, но знаем, че не всеки ползва слънцезащитен крем така. Никой не обича пигментацията, особено когато е предизвикана от слънцето. Когато кожата е изложена на UV лъчи от слънцето, се генерират свободни радикали, които могат да увредят ДНК и да ускорят разграждането на колагена и еластина. Локалните антиоксиданти, като витамин С, могат стабилизират свободните радикали и така да намалят щетите от слънцето.
Затова моята препоръка винаги е била нанасянето на Клетъчна Ателовода преди крем/гел за грижа и след слънчеви бани, защото има уникална комбинация от активни съставки.
Минерални йони, микроелементи – те участват в метаболитните процеси на кожните клетки.
Superox-C ™ – мощен антиоксидант, който индуцира синтеза на Проколаген I и хиалуронова киселина, за да компенсира щетите, причинени от свободните радикали.
Екстракт от австралийска слива Какаду, богат на полифеноли, ефективно намалява оксидативния стрес.
Трите вида активен колаген – Ателоколаген, Проколаген I, Тропоколаген – стимулират фибробластите да произвеждат собствен колаген.

Отвътре навън

Приемът на антиоксиданти може и трябва да е целогодишно, но те са особено полезни през пролетните и летните месеци, за да се избегнат щети от слънцето. Мислете за това като за застрахователна полица.
Е, на помощ идва Аксанта. Мощната комбинация от натурални активни съставки, основната от които е астаксантинът, ще предпазят и подготвят както организма, така и кожата ни(като орган) към новата климатична обстановка.
И накрая, да напомня, че възможните комбинация от продукти са много, според индивидуалните нужди на всеки.
Честитa пролет!
Станислава Георгиева - Професионален козметичен консултант

Related Post

Leave A Comment

Name

Website

Comment