Лято с COLWAY

Лятото е пред нас и с толкова много забавни занимания, изпълнени със слънце, които да очакваме с нетърпение, но не позволявайте на безопасността да отстъпи.

Ние от COLWAY България, заедно с нашият професионален козметичен консултант Станислава Георгиева, ще ви помогнем да бъдете здрави, красиви и със сияен тен, за да се радвате на едно незабравимо лято.

 

След привидно безкрайна зима и дъждовна пролет, лятото най-накрая пристигна. За повечето от нас то предизвиква усещане за топлина, релакс и безгрижно време за почивка, прекарано на плажа или на някоя далечна екзотична дестинация. Слънцето е от съществено значение за нашето оцеляване и носи много ползи за здравето, като например влиянието върху нивото на витамин D в тялото ни, регулира на хормоните, които ни карат да се чувстваме добре и допринасят за нашето настроение.

Знаете ли обаче, че 90 процента от видимото стареене на кожата е причинено от UV лъчение?

Повечето хора нямат представа до колко слънцето влияе на външния вид на кожата им, дори ако те не почерняват. За съжаление много млади хора смятат, че са непобедими и не е нужно да се притесняват за слънцезащита на кожата им. За тях желанието да имат тен е по-важно от притеснението от развитието на пигментация или рак на кожата. В противоположния край стоят зрелите хора, които пренебрегват необходимостта от ежедневна защита от слънцето, обосновавайки, че „вредата вече е нанесена“.

Но истината е, че увреждането от слънцето е кумулативно. Независимо дали сте на 16 или 60 години, без слънцезащита, вие оставяте кожата си изложена на вредното въздействие на слънчевите лъчи.

Как лятото влияе на кожата ни?

Тъй като времето се затопля и влажността в околната среда се увеличава, мастните жлези на кожата ви започват да произвеждат излишен себум. Той се задържа на повърхността на кожата, което води до лепкавост, омазняване и запушване порите.

Появата или влошаване на състоянието на вече съществуващо акне е най-често срещаният проблем, който се появява през лятото. Хората с мазна кожа са по-уязвими, тъй като бактериите и себума в кожата се смесват с потта, причинявайки запушени пори и акне.

Когато кожата ви е изложена на вредните UV лъчи, производството на меланин се увеличава, за да предпази кожата ви от увреждане от слънцето. Меланинът има фотозащитни качества. Излишъкът от меланин води до по-тъмна, загоряла кожа. Да, точно така! Появата на тен всъщност е защитна реакция на нашата кожа. Други проблеми могат да включват сърбеж на кожата, бодлива топлина, слънчево изгаряне и обрив поради чувствителност към слънцето.

Ето защо ние от COLWAY България препоръчваме на всички хора, независимо от възрастта, да практикуват безопасно поведение на слънце.

Как да се грижим за кожата си през лятото?

Каква комбинация от продукти на COLWAY e най- подходяща според индивидуалните специфика на типа кожа? На тези въпроси екипът на COLWAY ще Ви отговорим в поредица от срещи. Очакваме с нетърпение въпросите Ви.

Следете за още летни съвети за безопасност Facebook страница ни и Блога в сайта на COLWAY България.

Станислава Георгиева - Професионален козметичен консултант

Related Post

Leave A Comment

Name

Website

Comment