Оптимална грижа за здрава и красива кожа на лицето в три стъпки

Кожата е орган, който покрива около 2 m² от тялото и за нея е необходимо да се полага грижа, със същото внимание, както към всеки друг орган в човешкото тяло. Изключително интелигентните клетки на кожата реагират в зависимост от нуждите ѝ. Основната ѝ функция е защитна.

 

Благодарение на това, всички системи в тялото ни са предпазени от загуба на вода, от вредното въздействие на слънчевите лъчи, от агресивното действие на химични вещества, от бактерии, вируси и редица други влияния от околната среда. В същото време, абсорбационната функция на кожата допуска всичко, разпознато от клетките като здравословно, и обратното – отделя и изчиства тялото от токсини. Кожата има способността да съхранява ценни за тялото вещества, като липиди и вода. Сетивността на кожата разпознава и реагира на студ, топлина, болка, докосване. И всичко това е само част от функциите на органа кожа.

 

Състоянието на кожата и това как тя изглежда се повлиява както от външни, така и от вътрешни фактори.

 

Вътрешните (ендогенни) фактори са хормонални, генетични и такива, свързани с характерни заболявания, водещи до изменение в състоянието на кожата.

 

Външните (екзогенни) фактори са много на брой. Слънцето, крайните температурни стойности, тютюнопушенето, алкохолът, неправилна диета, лошо подбрана козметика могат и влошават състоянието на кожата. Това може да окаже значително влияние върху начина, по който се чувстваме.

 

Оптималната грижа за здравето и красотата на кожата е нещо напълно постижимо, въпреки динамичното ни ежедневие. Ние от Colway Ви предлагаме една от възможните комбинации в три стъпки, за да постигнете това.

 

Стъпка 1 – Почистване на лицето.
Съвсем рутинна процедура, но именно тук се допускат и едни от най- зловредните за кожата грешки. Забързани в ежедневието, не обръщаме внимание на продуктите, с които почистваме лицето си и премахваме грима. Сапун, спирт, мокри кърпички, непригодни за лице, често на спиртна основа, и други агресивни измивни продукти, които разбалансират състоянието на кожата. Всичко това нарушава кожното pH, като по един агресивен начин премахва NMF (естествен хидратиращ фактор) и липидите от повърхността ѝ. Основната защитна функция на кожата е нарушена и тя не е в състояние да я изпълнява. Кожата започва да губи вода, в следствие на което става дехидратирана, чувствителна и реактивна.
Атело лосион за демакияж е универсална козметика за кожата на лицето, шията и деколтето. Продуктът ефективно почиства и премахва грима с нежна анти-ейдж грижа, базирана на ателоколаген и естествен хидратиращ фактор NMF, който съдържа урея, PCA (пиролидон карбоксилна киселина), глицин и фруктоза. Осигурява на кожата оптимално ниво на хидратация. Формулата на Атело лосион за демакияж е обогатена също и с витамини от група В, отговорни за регулирането на хидролипидния слой на кожата, като същевременно заздравява (уплътнява) кръвоносните съдове. Успокояващите съставки, като екстракт от Анасонов исоп (Agastache Mexicana) и алантоин, правят Атело лосион за демакияж ефективно и в същото време – успокояващо и възстановяващо тъканите при локално нанасяне, нежно почистващо средство, дори за много чувствителна кожа, склонна към раздразнения. На свой ред, най-висококачественият активен ателоколаген е активна анти-ейдж съставка, участваща в регенерацията на кожата.

 

Стъпка 2 – Серум.
Това е продукт, предназначен да достави висока концентрация на специфични активни съставки, които изпълняват различни задачи, вариращи от хидратация до изсветляване на кожата. Молекулите са в състояние да проникнат дълбоко в кожата. Серумът е лек и се абсорбира бързо. Може да се използва както самостоятелно, така и заедно, синергично с крем или друг продукт, като оптимална грижа за кожата на лицето.

 

Клетъчната Ателовода има състав, сходен с водата, намираща се в човешката кожа. Богат на минерални йони и микроелементи, той осигурява на кожата баланса, необходим за правилното протичане на клетъчните процеси. Участва в клетъчния метаболизъм и подпомага правилното усвояване на колаген. Механизмът на синергия на използваните съставки се състои в свойствата на ателоколагена да свързва клетъчната вода и нейните активни вещества дълбоко в кожата. Клетъчната Ателовода съдържа Superox-C ™ – изсветляващ витамин С, получен от екстракта на австралийската слива Kakadu, която е най-богатият естествен източник на витамин С и полифеноли. Тази ботаническа съставка осигурява на кожата изключително ценни антиоксиданти, необходими в борбата с дегенеративните процеси в кожата. Superox-C ™, съдържащ се в Клетъчната Ателовода, индуцира синтез на Проколаген-1 и хиалуронова киселина, което води до подобряване хидратацията и структурата на кожата.

 

Стъпка 3 – Крем.
Кремът е козметично средство във вид на емулсия. Има много и различни по състав кремове. Изборът на подходящ крем зависи от сезона, специфичните нужди и типа кожа.

 

Грижата за кожата сега, в зимните месеци, изисква надеждна защита, подхранване и хидратация. Крем „Син диамант” e последното постижение в ревитализирането на кожата, което ще задоволи нуждите и на най-взискателните клиенти. Липозомната нанотехнология и промоторите на проникването осигуряват максимална пенетрация на съставките, подпомагат регенерацията и възстановяването на естествените процеси в кожата. Серамидите от ново поколение преструктурират липидната бариера и задържат водата в нея. Кремът съдържа нашия Натурален Колаген, който е най-силният анти-ейдж козметичен продукт в света. С оглед на цялата гама от активни съставки, кремът „Син диамант“ не само ще възстанови епидермиса, но и ще активира клетъчното делене.

 

Но не е само това.

 

Сега във всеки продукт се крие син Моисанит 0,4-0,6 ct – скъпоценен камък от уникална колекция.
Оптималната грижа за здрава и красива кожа на лицето е възможна и скъпоценна!

 

Екипът на Colway с удоволствие ще отговори професионално на всички Ваши въпроси. Не се колебайте да ни потърсите.

 

Станислава Георгиева - Професионален козметичен консултант

Related Post

Leave A Comment

Name

Website

Comment