Правилна грижа за мъжката кожа

Мъжете са известни с това, че са склонни да игнорират така прецизната многостепенна грижа за кожата. На повечето господа им става сложно ако им предложим подход различен от този да нанесат афтършейв и лосион за след бръснене.

Подходяща козметика за мъжете

Мили дами, вдъхновена от въпросите ви, каква козметика е подходяща за вашите партньори, реших да споделя с вас, в какво се състои разликата в грижата за мъжката кожа, за да подходим с разбиране и да им предложим най – доброто.
Точно толкова, колкото е факт, че мъжете и жените са различни – от главата до петите, точно толкова е факт, че има и прилики.
Например, мъжете искат здраво изглеждаща кожа точно толкова, колкото и жените, дори да не си признават за това.
И те се справят с проблеми като чувствителност на кожата, акне и стареене. Мъжете може да не са толкова стриктни като жените в грижата за кожата си, но се грижат по свой, мъжки начин.
Кожата е орган и той е уникален за всеки човек. Като цяло мъжката кожа – както на лицето, така и на тялото – е по-плътна, по-мазна и старее различно.
Хормонът тестостерон е това, което определя характеристиката на мъжката кожа.
Освен окосмяването по лицето, тестостеронът увеличава дебелината на кожата, което обяснява защо кожата на мъжа е с около 25% по-дебела от тази на жената. Освен че е по-дебела, текстурата на мъжката кожата е по-плътна.

Какви продукти използват мъжете

Повечето от продуктите, които мъжете използват, са предимно за бръснене и последваща грижа.
Ежедневното бръснене натоварва кожата и може, при несъобразена грижа, да доведе до състояние на дехидратация, чувствителност и оточност. Бръсненето, от друга страна, е вид интензивно ексфолиране на външните слоеве на кожата. Този редовен, механичен пилинг може да доведе до по-младежки вид на кожата, когато полагаме правилна грижа, така че да запазим липидно-водната мантия и хидратацията ѝ в здравословен баланс.
Мъжете имат късмет!
Тъй като съдържанието на колаген е пряко свързано с признаците на стареене на кожата, независимо от възрастта, мъжете имат по-висока плътност на колаген от жените. По-високата плътност на колаген в мъжката кожа означава, че старее по-бавно от женската.
Интересно е обаче, че колагенът в кожата на мъжа намалява с постоянна скорост през годините, докато съдържанието на колаген в женската кожа намалява най-вече след менопаузата. Мъжете са най-засегнати от отпусната кожа, съчетана с подпухнали очи и тъмни кръгове, които ги карат да изглеждат уморени. Признаците на стареене при мъжете могат да се появят по-късно, но когато се появят бръчки, те са изцяло набраздени.
Кожата е орган присъщ на човека. Нормална, суха, мазна, комбинирана, дехидратирана, чувствителна, нееластична или комбинация от тях, са състояния на кожата определящи нейният тип, както при жените, така и при мъжете.
Производството на себум от мастните жлези при мъжете е двойно по-голямо от това при жените, поради наличието на по − високи нива на тестостерон и те имат повече и по-големи пори. В резултат на това кожното pH при мъжете, е по-ниско от това на женската кожа. Това предразполага към по − лесно замърсявания, което е една от предпоставките за появата на акне.

Съвети за правилна грижа за мъжката кожа

В портфолио на COLWAY® може да намерим специален подход към грижата за мъжката кожата от продукти, които зачитат нейните уникални биологични характеристики, запазвайки най-добрия и естествен вид.
Ще споделя с Вас само четири продукта, подходящи за основнитe стъпките в правилната грижа.
COLWAY® Колагенов гел за измиване е козметичен продукт, усъвършенстван с благоговение дори за най-взискателните хора, включително хора с деликатна и чувствителна кожа, тъй като съдържа специален състав от много меки измиващи вещества.
Растителните биоактивни съставки (включително алое, екстракт от плод нони) успокояват раздразненията, омекотяват и овлажняват кожата. Затова нежното, но ефективно почистване на кожата се съчетава с перфектната грижата на естествените екстракти.
Тъй като липидно-водната мантия остава непокътната след използване на COLWAY Колагенов гел за измиване, по този начин се поддържа и запазва физиологичната защитна бариера на кожата.
COLWAY® Клетъчна Ателовода има състава на вода, намираща се в човешката кожа. Богат на минерални йони и микроелементи, осигурява на кожата баланса, необходим за правилното протичане на клетъчните процеси.
Клетъчна Ателовода е обогатен с естествен витамин С (Superox-C™), супероксид дисмутаза, тропоколаген и проколаген I. Тези съставки работят синергично с ателоколагена, съдържащ се в козметиката. Благодарение на това можете напълно да използвате биопотенциала на ателоколагена за свързване на клетъчната вода и нейните активни вещества дълбоко в кожата, тоест в най-метаболитно активните слоеве. Веднага след напръскване върху кожата се подобрява хидратацията на тъканите и се появява приятно усещане за свежест и релаксация.
Кожата, напръскана с Клетъчна Ателовода, е идеално подготвена за по-нататъшна грижа с колагенови продукти на COLWAY®, които трябва да се нанасят върху мокра кожа.
COLWAY® Натурален колаген е най-чистата форма на активен, трансдермален колагенов гел предлаган на пазара. Молекулите на колагена свързват (в реакция с органични киселини) водата, задържайки през цялото време конструкцията на тройна спирала, подобна на структурата на човешкия колаген. По такъв естествен, натурален начин е създаден биологично активен (“жив”) рибен белтък, който има свойствата на трансдермален гел.
Хипоалергичен бял гел за най-деликатната кожа. Силните му ревитализиращи и регенериращи свойства го правят подходящ за ежедневна грижа при зряла, уморена, дехидратирана и дори отпусната кожа поради хормонални промени. Естествената биоактивност на неговите компоненти, го правят отлично козметично средство в грижата за чувствителна и раздразнена кожа.Натурален колаген ефективно носи дълготрайни резултати, като укрепва кожата стимулирайки я от най-дълбоките и слоеве.
COLWAY® Клетъчна Ателовода, е идеална в съчетание с Натурален колаген поради синергичното им деиствие. Обогатения състав на Клетъчна Ателовода играе ролята на катализатор и улеснява проникването на COLWAY® Натурален колаген.
COLWAY® Колаген Веге e уникална в световен мащаб козметика, която съдържа пълен пакет аминокиселини, включително осем основни.
Това е козметичен гел с ниско молекулно тегло (прибл. 50 – 100 kDa), т.е.високо биодостъпни пептиди и аминозахариди (~ 33 kDa) получени 100% от биомаса, получена от екологична флора – включително биологично активния хидроксипролин, изолиран за първи път в историята, който е признат за биотехнологична сензация от световна класа. Колаген Веге е може би първият в света пълен заместител на животинския колаген, добиван изключително от света на флората.
Колаген Веге гел е иновативна козметика, която също детоксикира, регулира секрецията на себум и има антибактериални и антиоксидантни свойства.
Изравнява тена,озарява и подобрява структурата на кожата на лицето. Възстановява нивата на липидната обвивка и серамидите. Дълбоко, интензивно хидратира, регенерира и подхранва кожата.
Оптималната грижа за здрава и красива кожа на лицето е възможна!
Разбира се има и други възможности и комбинации.
Само попитайте за тях.
Екипът на COLWAY® България с удоволствие ще отговори професионално на всички Ваши въпроси.
Станислава Георгиева - Професионален козметичен консултант

Related Post

Leave A Comment

Name

Website

Comment