Съвети за добър външен вид и настроение

Измина една интересна година, а всичко подсказва, че и тази няма да е по-различна. Забрани, правила, мерки… Сега излизайте, сега не е препоръчително, а сега изобщо нищо не правете. Мерки ли бяха, да ги опише човек. Всичко това определено се отразява на нашия външен вид, настроението, внася стрес и напрежение в живота, в работата, както и в отношенията с близките ни.

„Двете страни на монетата“

Истината обаче е, че има две страни на нещата. Както с чашата, която за едни може да бъде наполовина празна, а за други –  наполовина пълна. Всъщност, оставането вкъщи може да бъде позитивно преживяване и възможност да направим всички дълго отлагани неща. Време за всичко онова, за което все ни достига времето. Какво по добро от това, да излезем от карантината с нови умения, нови знания, нови осъзнавания, а защо не и с нова и по-добра визия?

Какви съвети дават професионалистите?

Именно за това ще си поговорим със Станислава Георгиева– Europass  Сертифициран III квалификационна степен Козметик и Професионален козметичен консултант в Colway Bulgaria. Тя ще ни даде полезни насоки и съвети как правилно да се грижим за себе си във време, когато живеем и работи от къщи.

Станислава, ти как се грижиш за визията си и личното си усещане за комфорт в тези условия на препоръчителна дистанция и социална изолация?

  • Успявам с нещо съвсем елементарно и достъпно за всеки. Използвам всеки удобен момент, за да ходя пеша. Така организирам деня си, че да имам възможност поне 20-25 минути за разходка. Това ме зарежда и ми дава усещане за комфорт през целия ден.

Изглеждаш страхотно. Какво правиш, за да изглеждаш така свежа и тонизирана?

  • Имам си своите ритуали, част от които вече споменах. Спортувам, старая се да се храня правилно, пия вода, много вода. Разбира се и не пропускам моментите на по чаша хубаво вино с приятели. Освен това от доста време използвам правилните комбинации от продукти на Colway, спрямо моите индивидуални потребности.  Всичко това на пръв поглед изглежда много семпло, но всъщност изисква специфични знания, за да бъде успешно комбинирано и прилагано.

В тази връзка бих препоръчала на всеки, който иска да полага адекватна грижа за здравето и красотата си предварително да се консултира със съответния специалист от екипа на Colway.

Има ли специална грижа за кожата, която препоръчваш в тези условия и начин на живот(в къщи и основно пред телевизора)? Твоят съвет като професионалист.

  • Кожата като главен орган на границата между човешкото тяло и заобикалящата го среда реагира на всяка промяна, било то вътрешна или външна. Времената, в които живеем ни принудиха да прекарваме голяма част от деня си затворени, работещи на изкуствена светлина. Радиацията излъчвана от компютри, смартфони и други средства за масови комуникации, водят до промени и в състоянието  на кожата – дехидратират я.  Наличието на вода е важно за протичането на здравословните процеси в нея. Надеждната хидратация е от ключова значение. Натурален колаген Platinum в комбинация с Клетъчна Ателовода и крем според типа кожа гарантирано ще предпази кожата ви от дехидратация и преждевременно стареене

А какво ще кажеш за кожата под очите? Тя е най-деликатната част от лицето ни и предполага специална грижа.

  • Да, кожата около очите. Всичко, което казах преди малко с още по – голяма сила важи за кожата около очите. Доста често забелязвам, че се пренебрегва тази зона. Голяма част от хората си вземат крем за лице и решават, че това е достатъчно. Кожата  около очите е много фина и деликатна. Структурата на тъканта в тази зона е различна спрямо останалата част от лицето. Затова изисква специална грижа. Първите признаци на стареене се проявяват именно в тази зона. Подборът на подходящата козметика е от ключово значение. В Класическата и Златната линии на Colway  има иновативни продукти по своя състав, изцяло съобразени със спецификата на тази деликатна зона.

Как можем сами да определим каква е кожата ни и какви мерки да предприемем, за да се погрижим адекватно за нея?

  • Най- често определяме кожата си според наличието на липиди или казано по- просто мазнини в нея, а именно като суха или мазна. Също така, предвид рекламите, социалните мрежи и технологиите за обработка на клипове и снимки, се забелязва тенденция, при която реалната представа за това как изглежда кожата в действителност е силно пречупена. Професионалната диагностика е препоръчителна и винаги, когато имате възможност да се консултирате с професионалист не се колебайте да го направите. Аз ще Ви посъветвам така: ако определяте кожата си като суха, избирайте подхранващи кремове, като крем Син Диамант,  богати на масла. При мазна кожа Ви препоръчвам леки, гелообразни флуиди. Колаген Веге и Ателоколаген ще ви осигурят нужния комфорт и защита , без  видимо омазняване на кожата, през целия ден.

Вече от една година работим и живеем вкъщи.  Как можем да си набавяме необходимите витамини за кожата и организма ни?

  • В нормални условия това става преди всико чрез храната, която приемаме. Колкото по- качествена е тя, толкова по- здрави и жизнени ще сме ние. Съвременния начин на живот ни предоставя  по много стрес, лоша храна и нездравословна среда. Антиоксидантната защита е от изключително важно значение. Напълно натуралните и прецизно подбрани съставки в хранителните добавки на Colway са правиления избор, за да подпомогнем организма си в тези условия. Пак ще повторя, че кожата е орган, който реагира на всички вътрешни процеси в организма ни. Подборът на хранителни добавки, както и на козметични продукти е съобразен със специфичните нужди на всеки от нас. Витамин C-olway, Аксанта, ОРАкол са добавки със силен антиоксидантен ефект върху организма. Препоръчвам ги на всички.

И за финал – какъв съвет би дала на хората?

  • Щастието е най-голямата тайна за красота и здравето,  затова си давайте всичко, което Ви прави щастливи.

 

Колко добре казано и никак не трудно за изпълнение, нали? Да, не можем винаги да сме в чудесно настроение. Все отнякъде ще изскочи някой проблем, който тепърва трябва да бъде решен. Или пък ще чуем не толкова приятна новина. Това е неизбежно или както се казва: „c’est la vie“ (такъв е животът).

Нашият личен съвет към всички вас

Не подценявайте правилната грижа за себе, защото само така ще съхраним здравето, тонуса и жизнеността си. Посрещайте предизвикателствата на живота с усмивка на уста, макар и понякога да ви се струва невъзможно. Усмивката действа в наша полза както за вътрешното ни здраве, така и за добрия ни външен вид, цялостно излъчване и настроение.

Последвайте нашата Facebook страница и ни пишете, за съвети и консултации за подходяща комбинация от козметика и хранителни добавки, които да отговарят на вашите нужди и изисквания за един по-здравословен и красив живот с Colway.

 

Мари Бонева

Related Post

Leave A Comment

Name

Website

Comment