Адаптогенна фунготерапия

 

 

 

 

Фунготерапията е форма на терапия, произлизаща от традиционната китайска медицина за много заболявания, която се състои в използване на укрепващите здравето свойства на гъбите, които рядко се срещат в природата. Днес гъбите са новооткрит богат източник на много активни съставки с лечебен ефект, които се използват от все повече осъзнати хора, търсещи природни методи за многопосочна и ефективна подкрепа на своя организъм.

 

В момента се смята, че около 700 вида гъби имат благоприятен ефект, като около 200 от тях се добиват от природни находища в Далечния изток. Оттук идват трите най-популярни вида гъби, признати за лечебни – Рейши, Кордицепс и Майтаке, които са включени в новата хранителна добавка COLWAY – FungiCol !

 

Лабораторните изследвания потвърждават, че гъбите са естествени, мощни хранилища на микроелементи, необходими за правилното функциониране на клетките на нашето тяло.

Най-важните активни съставки на гъбите включват полизахариди, гликопротеини и ензимни инхибитори. 

На тях до голяма степен се дължат имуностимулиращите и противораковите свойства на гъбите, които ги съдържат. Много изследвания доказват, че те могат да имат силни укрепващи, антивирусни и противоракови свойства. Освен това имат противопаразитни, фунгицидни, бактерицидни и противовъзпалителни свойства. В допълнение, те имат регулиращ ефект върху икономията на захари и липиди в кръвта. Номерът обаче е в умелото извличане на тези гъби, богати на уникални съставки, което би им позволило да запазят всичките си свойства непроменени. За щастие, COLWAY има доказани и ефективни решения за това!

 

Все по-често се говори за силните адаптогенни свойства на гъбите в контекста на повишаване устойчивостта на организма към стрес и поддържане на правилния му баланс.

 

Функционални адаптогени – чрез регулиране на правилното функциониране на цялата „система“  възстановяват физиологичния баланс на нашето тяло, т.е. хомеостазата, така желаната от всички днес. В същото време те ни доставят естествена енергия – така необходима за ефективно справяне с ежедневния стрес.

 

FungiCol се основава на изключително редки гъби като: Рейши, Кордицепс, Лъвска грива, Майтаке и Чага, принадлежащи към групата на изключително силните функционални адаптогени, които не само ефективно елиминират ефектите от хроничния стрес, но също така показват имуностимулиращи свойства, подобрявайки същевременно работоспособността на тялото и неговите интелектуални способности.

Тези адаптогени също повишават физическата и психическата годност, нормализират работата на много системи на тялото, главно чрез въздействието си върху невро-ендокринната система. Активните съставки, съдържащи се в тези уникални фунготерапевтични екстракти, показват многоизмерни функционални ефекти, включително: повлияват положително имунната система, предпазват тялото от стареене на клетките, поддържат кръвоносната система, подобряват физическото представяне, спомагат за намаляване на умората и премахват ефектите от стреса

 

 

 

 

FungiCol е естествена хранителна добавка COLWAY, базирана на многостранния и синергичен ефект на много гъби с различни свойства:

Рейши Ганодерма – Подпомага имунната система, подпомага поддържането на нормален холестерол, регулира работата на кръвоносната система.

Кордицепс – Повишава жизнеността и физическата и умствена активност. Бори се с умората и подобрява настроението.

Лъвска грива  Има невропротективен ефект, подобрява настроението и качеството на съня, намалява тревожността, предпазва храносмилателната система от възпаление.

Майтаке – Регулира метаболизма, повишава жизнената енергия, действайки синергично с Лъвска грива, подпомага понижава кръвното налягане и има антидиабетни свойства.

Чага – Най-силният антирадикален и противовъзпалителен ефект, известен на човечеството. Номер 1 в списъка на ORAC. Използва се и до днес в Сибир при лечение на рак. Има цитотоксичен ефект върху вече съществуващи ракови клетки.

 

Заслужава да се отбележи, че благодарение на такъв уникален състав FungiCol – чрез елиминиране на ефектите от хроничния стрес и стимулиране на имунната система, нормализира работата на целия организъм. По този начин му помага да се поддържа в добро психическо и физическо състояние за дълго време.

 

Активните съставки, съдържащи се в гъбите, укрепват целия организъм, добавяйки енергия и жизненост. Затова FungiCol се препоръчва особено за хора, които са стресирани, преуморени, отслабени и практикуващи повишена физическа активност, както и такива с отслабен имунитет.

 

Хранителната добавка FungiCol може да се използва широко и за премахване на последиците от много цивилизационни болести, като: затлъстяване, съдови заболявания, рак, алергии, неврози, депресия и диабет.

 

Благодарение на традиционната фунготерапия, представена днес в модерна форма на лесен за допълване препарат в удобни за поглъщане капсули – можем да използваме мъдростта и опита на традиционната китайска медицина, за да поддържаме и защитаваме тялото си всеки ден.

Colway България

Related Post

Leave A Comment

Name

Website

Comment